Ez egy valóban nagyon
csokis nagyon finom keksz, ami kívül lágyan roppanós belül pedig puha és
szaftos. Egyszerűen fenséges és ellenállhatatlan. Nem is ragozom tovább, inkább
jöjjön a recept. A receptötlet innen van, amin egy kicsit módosítottam.
Hozzávalók: (2,5
dl-es bögrével számolva)
1 bögre liszt
¼ bögre kakaópor
(cukrozatlan)
1 tk.
szódabikarbóna
1 csipet só
10 dkg vaj
½ bögre barna cukor
¼ bögre
kristálycukor
1 tojás
1 kk. vanília aroma
2 tk. instant kávé
1 tábla étcsokoládé
1 tábla
fehércsokoládé
A puha vajat habosra
verjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a tojást, a vanília aromát, a 2 ek. meleg
vízben feloldott kávét és összekeverjük. Egy külön tálba szitáljuk a lisztet és
a kakaóport, belekeverjük a szódabikarbónát és a sót, majd a tojásos masszához
adjuk, és jól összekeverjük. Végül hozzáadjuk az apró darabokra vágott
csokoládékat.
Sütőpapíros lemezre
evőkanálnyi halmokat teszünk a masszából (nem kell lelapogatni a halmokat) úgy,
hogy bőven hagyunk köztük helyet (kb. 4 cm-t) mert szétterülnek sülés közben és
180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
A sütőből kivéve
hagyjuk a sütőlemezen a kekszeket, mert forrón még nagyon puhák és szétesnének.
Pár perc elteltével át lehet rakosgatni őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
Másnap is
ugyanolyan finom és lezárt fémdobozban sokáig elállnak! (gondolom) Nálunk eddig
néhány nap volt a csúcs, és ugyanolyan finom maradt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése